fbpx

Inventarisatie op locatie

Ik ga een inventarisatie maken van jullie wensen en waar jullie behoeftes liggen. We gaan kijken hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de keuken en wat er zoal verwacht wordt van de apparatuur. Ondertussen maak ik een schets zodat ik jullie wensen vorm kan geven en vertalen in een ontwerp.

We tekenen samen een overeenkomst zodat we beide weten waar we aan toe zijn en wat we van elkaar mogen verwachten. Zo is alles Helder en staat niemand voor verrassingen.

Op kantoor kan ik nu alle informatie gaan verwerken.

onafhankelijk keukenadvies

Maken van het keukenontwerp

Nu kan ik alle informatie gaan verwerken in het ontwerp. Ik weet nu precies hoe de ruimte eruit ziet. Met deze informatie maak ik tevens een apparatuur voorstel. Als ik een passend plan en ontwerp heb maken we nog eens een afspraak.

Vervolgafspraak

Nu heb jij als klant een goed beeld van de mogelijkheden. Visueel is het nu ook duidelijk. We spreken het hele plan van A tot Z door. We kunnen nog wat wijzigingen doorspreken en meenemen in het verhaal. Nu alles duidelijk is voor jullie als klant ga ik op zoek naar de ideale partner om de keuken te gaan bouwen en plaatsen.

De offerte

Met de interieurbouwer bespreek ik de gehele offerte. Wat erin zou moeten komen, materialen etc. Zoals ons plan is opgesteld. We willen natuurlijk weten wat het geheel  gaat kosten.

Ik kan nu 1 op 1 offertes ( met betrekking tot dit project) vergelijken.

Ik ga met 3 partijen in gesprek. Eventueel kun je als klant zelf ook keukenzaken aandragen waarvan je graag een offerte zou willen ontvangen. Graag werk ik met interieurbouwers aangezien we dan Nederlands fabricaat hebben. Mocht onverhoopt iets zijn met de keuken wordt dit in de regel snel opgelost en hoeven we niet te wachten op “een nieuw kastje uit het buitenland” of iets dergelijks waardoor we vertragingen oplopen.  Tevens werken de meeste interieurbouwers met materialen van hoogstaande kwaliteit. Elke keuken wordt maatwerk per commissie vervaardigd en dit voorkomt fouten.

Derde afspraak

We gaan nu het hele traject samen doornemen en de bijbehorende offertes doorspreken. Ook nemen we de voor en nadelen door. Jullie hebben nu als klant een goed beeld van de prijs en krijgen de offertes concreet op papier (of per email doorgestuurd. Ja, ook wij denken aan het milieu).

Dit bespaard veel tijd voor jullie als klant. Want nu kunnen we in 1 gesprek drie keukenoffertes doornemen en weten jullie als klant in een oog opslag wat de verschillende bedrijven te bieden hebben.

Vervolgafspraak

Nu heb jij als klant een goed beeld van de mogelijkheden. Visueel is het nu ook duidelijk. We spreken het hele plan van A tot Z door. We kunnen nog wat wijzigingen doorspreken en meenemen in het verhaal. Nu alles duidelijk is voor jullie als klant ga ik op zoek naar de ideale partner om de keuken te gaan bouwen en plaatsen.

De opdracht

We gaan samen naar de leveranciers om te kijken of er een klik is en om samen de keuken goed door te spreken. Alles wordt van A tot Z besproken zodat er geen “toeval” meer bestaat. Van keuken tot koof en lichtplan. Van stopcontacten tot kleuren en grepen, alles komt aan bod. Alles zoals we samen al hadden gepland. Maar nu tot in detail uitgezocht.

Bij het bedrijf waar de klik is en alles duidelijk is kan de koopovereenkomst gesloten worden.

Nazorg

Als de keuken uiteindelijk geplaatst is kom ik nog een keertje langs om te kijken of alles naar wens is en of alles gemaakt is zoals we hadden doorgesproken. Ik maak eventueel nog wat foto’s voor mijn eigen portfolio en daarna nemen wij afscheid. 

Tot over 20 jaar met de het uitzoeken van de nieuwe keuken, mits je gaat verhuizen.